Praktisk info ved leje af feriebolig i Sydfrankrig

Her på siden finder du praktisk information, du kan anvende under din leje af feriebolig i Sydfrankrig.

Brusebad

For at tænde for bruserne skal man trykke knappen ind, som sidder ved siden af drejegrebet. Vandstyrken reguleres ved at trække grebet ud, og temperaturen reguleres ved at dreje det. Vær venlig at placere brusegardinet inden for badekarrets kant, når der tages brusebad, og placer glaslågen lige over badekarrets kant, så det undgås, at vand løber ud på gulvet. Badeværelserne har ikke nogen gulvafløb, som man normalt er vant
til. Så hvis der løber vand ud på gulvet, skal man tørre det op for at undgå vandskader på huset.

Børnesenge

To sammenklappelige weekend-senge til småbørn er til rådighed i huset. De opbevares normalt i rummet under trappen. Der findes også én dyne og ét sæt sengetøj til én børneseng, som normalt opbevares i et af skabene. Hvis I bruger sengene, så pak dem venligst sammen, når I rejser hjem. Den blå slås op ved at trykke det røde håndtag midt i sengebunden ned. At slå den sammen er lidt sværere. Først, drej det røde håndtag og træk det derefter opad. Derefter skal man trykke hårdt på en knap midt på hver sengekant foroven. Tryk igennem stoffet og “knæk” derefter sengekanten nedad i to led. Til sidst pakkes sengebunden rundt om stellet og det hele lægges i posen.

Drikkevand

Vandet i vandhanerne i huset kan udmærket drikkes. Det er mindst ligeså rent og
velsmagende som vandet i Danmark.

Døre, dørhåndtag og låse

Som mange franske tekniske detaljer er håndtagene til terrassedørene ret specielle men også ret smarte. Disse håndtag åbner døren, når de trykkes ned, og de lukker døren til, når de løftes opad. Hvis man blot lukker en dør uden at løfte håndtaget opad, vil døren ikke blive holdt lukket.

Hvis man løfter håndtaget først, kan man ikke lukke døren. Tryk håndtaget ned en gang. Altandøren på 1. sal skal presses hårdt i forneden for at lukke. Brug eventuelt foden forsigtigt. Dobbeltdøren i stuen kræver også lidt tryk forneden for at lukke. Endeligt skal køkkenvinduet have et tryk foroven for at lukke ordentligt.

Nogle af dørene kræver, at man løfter håndtaget for at kunne dreje nøglen i låsen. Dette gælder de to terrassedøre i stuen og altandøren på 1. sal. Låsemekanismen i denne altandør er delvist defekt, men skoddedøren udgør tilstrækkelig sikring, hvis den lukkes. Hvis altandøren ikke rigtig kan åbnes, idet den tilsyneladende binder forneden, er det fordi, den er låst. Lås den endelig op med nøglen i stedet for at forsøge at hive den op.

Garagetag

Lad ikke børn lege på garagetaget – selvom dette er fristende, idet dette er et af de eneste flade områder at lege på. Der er intet hegn, der kan forhindre børn (og voksne) i at falde ud over kanten.

Gasgrill udendørs

Gasgrillen findes ved det udendørs grillområde vest for poolen. Brug af trækulsgrill er strengt forbudt af myndighederne i hele området pga. faren for skovbrand i den tørre sæson.

En ny Weber-gasgrill model Q er anskaffet i 2016. Det anbefales at bruge denne i stedet for den gamle indmurede gasgrill.

Tænding af grillen: Åben for gasflasken i det venstre rum under den murede grillplads. Hvis rummet er låst, hænger nøglen til rummet på en krog til venstre for skorstenen under bjælken. Tænd for gassen på Weber-grillen og tryk på tænd-knappen.

Hvis grillen ikke vil tænde, check da om der strømmer gas ind i den. Det kan man høre. Hvis ikke kan det normalt hjælpe at give trykregulatoren øverst på gasflasken et dask med grill-børsten.

For at rengøre grillen, lad gassen brænde på fuld styrke i 5-8 minutter med låget lukket og rengør derefter risten med en stålbørste. Husk at lukke for gassen efter brug. Det anbefales at rengøre grillen, inden der grilles, og ikke efter, da man ellers let glemmer at slukke (mens man spiser). Derved får man også varmet grillen godt op inden brug.

Vær venlig ikke at grille fedtholdig mad på grillen! Der går ild i fedtet, maden bliver ødelagt, og grillen bliver særdeles beskidt. Fedtholdig mad bør tilberedes i en ovn eller evt. en kuglegrill, der kan give indirekte varme, og dette er ikke en kuglegrill.

Og vær venlig ikke at hælde store mængder BBQ-olie oven på det, der grilles, således at det løber ned i opsamlingsbakken under grillen og denne løber over, så det hele ender nede på fliserne. Opsamlingsbakken kan let skydes ud til venstre og tømmes og tørres af med køkkenrulle.

Kontakten til det udendørs lys over grillen sidder på det store egetræ til højre for grillen. Husk også at slukke dette lys efter brug.

Hvis gasflasken løber tom, er det lejernes opgave at skifte til den ekstra gasflaske, der findes i rummet under grillen. Den nye gasflaske har normalt en ubrudt forsegling. Ombyt de to gasflasker ved at montere gasslangen, der fører op til grillen, til den nye gasflaske. Vær opmærksom på, at studsen har et usædvanligt venstre-gevind. Man kan godt dreje gasslangen med hånden uden brug af en tang ved at tage fat i den runde trykdåse. Hvis ikke, ligger der en papegøjetang i en skuffe i bryggerset.

Grunden

Det grundstykke, der hører til huset, er 2000 kvadratmeter. Mod Middelhavet (syd) går grunden helt hen til nabohusets indkørsel neden for skrænten. Mod bjergene (vest) går grunden til hegnet. Mod Carros Village (nord) går grunden næsten hen til stikvejen til de 4 huse bagved, men ikke helt. Ejerne af de 4 huse på stikvejen ejer en stribe jord langs deres stikvej. Mod dalen (øst) går grunden helt ned til hovedvejen mod Gattieres.

Hynder

Der er hynder til de 8 teaktræs-terrassestole og de 8 solbænke. Venligst efterlad ikke disse hynder under åben himmel, hvis der er udsigt til regn eller storm. Brug et badehåndklæde oven på solbænkenes hynder. Poolens klorvand vil blege hynderne, hvis dette ikke efterleves. Om natten bør de 8 hynder til solbænkene tages ind i huset.

Indkøb

Der er adskillige indkøbsmuligheder i området. I Carros Village, lige inden man kører ind i den gamle by, er i 2013 åbnet et “Proxy” minimarked, hvor man f.eks. kan hente morgenbrød. Deres åbningstider er: 8-12:30 og 15:45-19:30 samt 8-13 om lørdagen. I Gattieres – 5 km fra huset – findes et ret stort og velforsynet supermarked samt en bager, en slagter, et apotek og en pizza take-out.

Et større supermarked “Intermarche” findes nede i dalen nær “La Manda”-broen. I den store rundkørsel tages sidste afkørsel inden selve broen. Og halvvejs til Nice på landevejen findes det kæmpestore supermarked “Carrefour” med 70 kasser.

Hvis man skal handle om søndagen kan ovennævnte Intermarche anbefales. Det har åbent om søndagen til kl. 12:45. Carrefour har lukket om søndagen.

Indkørsler

Der er to indkørsler til huset – en gammel, officiel og en ny, uofficiel. Den officielle går fra hovedvejen (Route de Gattieres) op til garagen et niveau under selve huset og terrassen. Man kan ikke køre ind i garagen, men der kan parkeres en bil for enden af denne indkørsel. Vær forsigtig ikke at køre ud over kanten eller hen over betonkanten, når der vendes. Den uofficielle indkørsel fører direkte op til huset fra sidevejen. Denne indkørsel er den mest bekvemme og tillader normalt en bil at vende. Den krydser imidlertid over en stribe jord, som ejes af de 4 ejere af sidevejen, men disse ejere har accepteret brugen af
denne indkørsel under forudsætning af, at det gøres meget hensynsfuldt. Så kør venligst meget roligt op og ned ad sidevejen. Desværre har flere af de 4 ejere af sidevejen for vane at lufte hund på denne, hvilket efterlader tydelige spor – også i indkørslen.

Internet

Der er Internetadgang i huset, og brugen heraf er inkluderet i lejen. Der gives dog ikke kompensation, hvis forbindelsen er afbrudt af France Telecom/Orange, hvilket sker af og til. “Internet-boksen” sidder i rummet under trappen til venstre for pejsen. Lejerne skal have medbragt deres egen laptop/tablet PC eller smartphone/PDA for at bruge systemet.

Forbind PC’en enten til det netværkskabel, der hænger ned fra boksen (et hvidt kabel med et rødt stik), eller via trådløs WiFi forbindelse. For trådløs forbindelse, følg disse instruktioner:

 • Tænd PC’en og lad den søge efter trådløse netværk. Man skal muligvis slå sin firewall/network protection software fra, mens man opretter forbindelsen.
 • Det trådløse netværk har navnet: Livebox-38ED.
 • Der kræves en nøgle (keyword) for at forbinde til det trådløse net:

2101 84C0 6816 996F CFE6 54C7 A9

Disse tal og bogstaver skal indtastes uden mellemrummene (blanktegn). Tredie og ottende tegn er NUL (ikke O).

Når forbindelsen er oprettet første gang, bør man kunne lave forbindelse igen, uden at indtaste nøglen hver gang.

Oprettelse af trådløs forbindelse kan godt volde problemer og kræve, at man prøver flere gange, før det lykkes. IT er åbenbart ikke en helt moden teknologi – især ikke fransk IT. Men husk, at hvis den trådløse forbindelse giver for mange problemer, kan man altid forbinde via kablet.

Såfremt der godt kan etableres trådløs forbindelse til boksen, men ikke er forbindelse til Internettet, kan det skyldes, at France Telecom har problemer på linien. Det sker af og til, men varer normalt kort tid. Hvis dette varer ved, kontakt venligst husets ejer (f.eks. via SMS). Genstart eventuelt først PC’en. Genstart eventuelt først boksen ved at trække dens strømforsyningskabel ud af stikket i 10 sek. Check eventuelt boksens kabler. Der skal være følgende kabler isat:

 • Strømforsyningskabel fra boks til vægstik. Hvis boksens lamper foroven lyser, er dette ok.
 • Internetkabel fra boks til vægstik for neden ved gulvet. I dette vægstik sidder først et ”filter”, hvilket er en lille hvid dåse, og i denne sidder kablet, der går op til boksen. Ved boksen skal dette kabel sidde i stikket til venstre i bunden.
 • Det hvide kabel med rødt stik, der hænger løst fra boksens højre side nederst, er til at forbinde en PC direkte til boksen. Dette skal ikke være tilsluttet noget, hvis man arbejder trådløst.
Kodeboks til nøgler udenfor hoveddøren

Normalt henter lejerne hoveddørsnøglerne i kodeboksen udenfor hoveddøren, – ligesom de afleverer disse nøgler i denne ved afrejse. For at åbne boksen skydes den sorte klap ned, og de fire kodehjul indstilles til den aktuelle kode, som er blevet oplyst i ankomstinformationen. Derefter trykkes tappen til venstre ned, og boksen åbnes. Den skal muligvis lirkes lidt, men den virker. Når boksen er lukket igen drejes kodehjulene til en tilfældig stilling, og den sorte klap skydes op foran disse. Forsøg ikke at ændre koden inde i boksen, og efterlad ikke boksen åben eller med kodehjulene indstillet til den aktuelle
kode.

Ved afrejse, hæng venligst et sæt hoveddørsnøgler i nøgleskabet i bryggerset, og læg det andet sæt hoveddørsnøgler i kodeboksen til de næste lejere.

Kogeplader/Keramisk komfur

For at deaktivere børnesikringen, hold knappen med en nøgle som symbol nede indtil komfuret afgiver et lydsignal.

For at tænde for komfuret trykkes på knappen med et “I” som symbol i ca. 2 sekunder. De 4 kogeplade-displays viser “0”. Hvis ingen af kogepladerne aktiveres inden for 20 sekunder, slukker komfuret automatisk.

Tryk på den af knapperne, der tilhører den kogeplade, der ønskes tændt. Vælg den ønskede varmeeffekt med knapperne “+” og “-“. Varmeindstillingerne går fra 1 til 9.

Tryk samtidigt på "+" og "-" for at annullere alle indstillinger.

Hvis der trykkes på knappen “+” igen, når niveau 9 er nået, aktiveres accelerator- funktionen, og displayet viser “A”.

“+” og “-” knapperne deaktiveres 10 sekunder efter, at varmeindstillingen er valgt. De aktiveres igen ved, at der trykkes på valg af kogeplade.

Timerfunktion: Se manualen bag i mappen.

Køleskab

Erfaring viser, at køleskabet arbejder på højtryk, når der er 6-8 personer i huset. Sæt det i så fald gerne på stilling 6.  Hvis man anbringer en større mængde nyindkøbte – og derfor varme – madvarer i køleskabet på én gang, vil køleskabet skulle bruge en del timer på at nedkøle disse. Specielt hvis man samtidigt har sat andre varer i fryserummet.

Lyskontakter

De fleste lyskontakter er ligetil. Men kontakterne til lysekronen over spisebordet er drilske. Der er 3 kontakter, der styrer denne. En ved døren til soveværelset, en ved trappen og en ved den dobbelte terrassedør. Disse 3 kontakter har 8 kombinationer af stillinger, hvoraf kun 2 tænder lyset. Hvis lysekronen ikke tænder, når man trykker på en af kontakterne, så tryk på toppen af den store kontakt ved trappen og prøv derefter en af de andre to.

Standerlampen i stuen har ingen kontakt. Den styres ved berøring af selve lampen. Rør lampens metal – kort for at tænde og slukke – og langt for at dæmpe eller styrke lyset.

For at tænde lyset i toiletskabet i badeværelset i stueetagen findes kontakten bagved radiatoren. I begge badeværelser har lyset i toiletskabene to kontakter – en på selve skabene (for oven til højre) og en på væggen ved døren.

Mikroovn

Der findes en mikroovn i køkkenet. Betjening af denne er enkel og ligetil.

Myg

Små myg og stikfluer dukker op efter solnedgang – faktisk færre end de fleste andre steder men dog nok til at genere. Et tip, der kan overvejes, er at købe elektriske myggespray-automater, som sættes i stikkontakterne i soveværelserne.

Hvis lejerne klasker en myg på væggen indenfor, så tør den venligst af, mens det stadig kan lade sig gøre.

Nøgler

Nøgler til hoveddøren og terrassedørene findes i et nøgleskab i bryggerset lige inden for døren til venstre. Hver nøgle har et nøgleskilt. Nøglerne bør ikke efterlades i dørlåsene, når huset forlades i lang tid, da dette gør det let at bryde ind i huset. For at låse terrassedørene skal man løfte op i håndtaget, mens nøglen drejes.

Nedenfor er en liste over nøgler i nøgleskabet: (Hvis der mangler nøgler ved ankomst, har de tidligere lejere eventuelt efterladt dem ved/i de døre, de hører til). Vær venlig at rapportere eventuelle manglende nøgler til udlejer/bureau.

 

 • 1 ekstra nøglesæt til hoveddøren. (Det andet sæt fandtes i kodeboksen udenfor).
 • 2 remote controls til bevægelsesføler-alarmerne. Den ene alarm sidder i stuen. Den anden på den store terrasse.
 • 1 nøglesæt til terrassedør og skoddedør (døren i hjørnet af stuen). Denne skoddedør kan låses og låses op udefra, så man kan bruge dette nøglesæt som supplement til hoveddørsnøglerne, hvis man har brug for 3 sæt husnøgler.
 • 1 nøgle til terrassedøren i stuen (den dobbelte dør ved spisebordet).
 • 1 nøgle til terrassedøren i køkkenet.
 • 1 nøgle til terrassedøren i soveværelset.
 • 1 nøgle til altandøren ovenpå.
Opvaskemaskine

Opvaskemaskinens betjening er ganske almindelig. Bemærk at der skal trykkes på to knapper for at starte maskinen – en til at vælge program og en til at starte maskinen. Endvidere skal der muligvis trykkes på timerknappen mærket  “Depart Différé H” indtil “0 h” (nul timer) vises i display’et over den.

Det er lejernes ansvar at fylde salt og afspændingsmiddel på opvaskemaskinen. Hvis dette undlades, vil bl.a. glassene blive matte og muligvis ødelagt. Normalt vil der findes ekstra opvaskemaskine-salt i bryggerset og afspændingsmiddel under vasken.

Opvaskemaskinen har et sårbart punkt. Den kan ikke lide citronsten, olivensten, hele grønne peberkorn og lignende små madrester. Hvis den ikke bliver helt tømt for vand efter en vask, er det sikkert en af de nævnte små sager, der har sat sig fast i den pumpe, der tømmer maskinen. I så fald skal familiens praktiske person i gang med en lille udfordrende opgave. Fjern opvaskemaskinens nederste kurv og alle filtrene i bunden. Tøm maskinen for vand med et målebæger eller et glas. Sug det sidste vand nede i filterhullet  væk med en klud. Find en særlig skruetrækker af typen Torx TT20 i en af kasserne i bryggerset over vaskene. (Venligst læg skruetrækkeren tilbage efter brug). Skru pumpedækslet af nederst i filterhullet og træk det op, så man kan komme til selve pumpens møllehjul. Fjern citronstenene mv. Sæt det hele tilbage på plads igen.

Ovn

Der er i 2012 installeret en ny SMEG-ovn. Ovnens venstre knap bruges til at indstille temperaturen (og tiden, hvis man bruger automatikken). Ovnens højre knap bruges til at vælge ovnens program/funktion. De to nederste stillinger svarer til en varmluftsovn. Stillingen kl. ca 5 (på et ur) er varmluft med almindelig over- og undervarme. Og stillingen kl. ca. 7 er varmluft med grill. Brug endelig ikke stilling P til madlavning. Det er Pyrolyse-funktionen til selvrensning af ovnen.

 

Ovnen har pyrolyse-funktion til selvrensning. Slutrengøringen inkluderer ikke rensning af fastbrændt mad i ovnen. Derfor, hvis lejerne har brugt ovnen, og der er brændt mad fast i den, som ikke umiddelbart kan tørres af med en klud, så er det lejernes ansvar selv at køre en pyrolyse-rensning af ovnen. Dette er ganske let:

Tøm først ovnen for alle riste og bradepander, og rens glasdøren meget grundigt indvendigt. Start derefter ovnen med knappen på “P” og indstil den til at køre 2 timer (se evt. manualen). Efter et par timer, hvor ovnen varmer op til 500 grader, kan man igen åbne ovnen, og da skal man selv tørre den grundigt af indvendigt for det helt fine lag af aske, som nu har sat sig på alle overflader. Det gøres let med en våd klud. Se evt. manualen for vedrørende brug af pyrolyse-funktionen.

Hvis HFI-relæet på el-tavlen ved hoveddøren slår al strøm fra, mens ovnen er i brug, er det muligvis nødvendigt at slukke andre strømforbrugende apparater – såsom tørretumbleren, vaskemaskinen, opvaskemaskinen og el-radiatorerne. HFI-relæet måler ikke kun fejlstrøm (overgang) men også det samlede strømforbrug. Det slås til ved at trykke den store sorte kontakt opad.

Pejs

Pejsebrænde er ikke inkluderet i lejen. Det kan købes i supermarkeder. Det brænde, der ligger på grunden, må ikke bruges af lejerne. Brug venligst kun pejsebrænde af korrekt størrelse, tørhed og type og forlad ikke huset, når der er tændt op i pejsen. Der findes et metalgitter til at sætte foran pejsen for at forhindre gnister i at springe ud. Dette giver dog ikke tilstrækkelig sikkerhed til, at man kan forlade huset.

Hvis pejsen har været brugt, skal lejerne selv fjerne al aske fra denne inden afrejsen. Derfor må pejsen ikke tændes aftenen før afrejse (pga. gløder). Før pejsen tændes, skal man åbne spjældet ved at trække i den kæde, der hænger inde i pejsen. Kig op i skorstenen for at se, hvordan spjældet virker. Luk spjældet igen, når alle gløder er slukket helt. Forsøg ikke at tænde pejsen, mens emhætten eller tørretumbleren kører og vinduer og døre er lukkede. Det undertryk, som disse apparater skaber i hele huset, vil forhindre skorstenen i at trække røgen korrekt op. De tre små støbejernsriste på skorstenen over pejsen skal altid være lukkede.

Pengeskab

I bryggerset er installeret et pengeskab, som eventuelt kan benyttes til opbevaring af værdigenstande. Pengeskabet er mellemstort og boltet fast til væggen. Men beslutningen om at benytte det og “stole på det” er lejernes egen, og benyttelsen sker på eget ansvar. Genstande er antageligt bedre beskyttet inde i pengeskabet end udenfor, men selv et pengeskab som dette kan ikke give 100% sikkerhed.

Pengeskabets kode er den samme kode, som anvendes til nøgleboksen udenfor hoveddøren. Tryk på “Start”-knappen én gang, – indtast derefter koden – og tryk derefter på “Start”-knappen endnu en gang. Når et signal høres, kan den store knap drejes for at åbne pengeskabet. Efter at have lukket pengeskabet skal man blot dreje den store knap for at låse dette.

Hvis lejerne ønsker at ændre koden til en personlig kode under opholdet, kan det godt lade sig gøre. Men i så fald er det meget vigtigt, at man ikke glemmer denne nye kode, og at man sætter koden tilbage til den oprindelige, inden man forlader huset endeligt, så de næste lejere kan benytte pengeskabet. Rengøringspersonalet har ikke nogen hovednøgle til pengeskabet og kan derfor heller ikke resette koden.

For at ændre koden: Tryk på den røde knap på indersiden af pengeskabets dør. Nu høres et bip og display’et viser “Set Code”. Nu indtastes – uden at trykke på “Start” – den nye personlige kode på 3-8 cifre – efterfulgt af tryk på “Start”. Derefter høres et bip og display’et viser “In” samt den nye kode. Det er vigtigt, at denne nye kode huskes, da pengeskabet efter at være lukket nu kun kan åbnes med denne kode. Samme fremgangmåde følges for at sætte koden tilbage til den oprindelige ved afrejse.

Hvis koden glemmes eller andet indtræffer, som forhindrer åbning af pengeskabet, vil det være nødvendigt at kontakte husets ejer. En hovednøgle vil blive fremskaffet, som skal indføres bag det ovale dæksel til højre for tastaturet. Nøglen drejes mod venstre, hvorefter pengeskabet kan åbnes med den store knap. Husk venligst også i dette tilfælde at sætte koden tilbage til den oprindelige.

Pool

Poolen er 11 x 5.4 m. Den er 1.8 m dyb i den dybe ende og 1 m dyb i den lave ende ved trappen. Spring ikke på hovedet i den lave ende. Vandet er normalt 23 – 29 grader varmt i højsæsonen. Poolen opvarmes af solen og luften.

En gang om ugen – normalt om fredagen – kommer pool-firmaet og servicerer poolen for at sikre korrekt balance af klor og PH m.v. Pool-firmaet er betroet en nøgle til huset, idet der kan være behov for at få adgang til sikringstavlen indenfor.

Pumpen og filtersystemet styres af et ur og kører ca. 12 timer i døgnet i bestemte intervaller. To “skimmere” sidder i vandoverfladen i den dybe ende (to rektangulære klapper) og virker ved at suge blade etc., der flyder i vandets overflade, væk. I den lave ende pumpes vand ind i poolen gennem tre dyser. Vær venlig ikke at ændre disse dysers retning.

En projektør kan tændes for at oplyse poolen om aftenen. Kontakten til denne findes på huset ved siden af terrassen. Undlad venligst at lade projektøren lyse om natten eller om dagen, da den forbruger 300 Watt.

Vær venlig ikke at røre nogen kontakter eller håndtag i pool-maskinrummet. (Under normal drift skal kontakter og håndtag stå i følgende positioner: 2 kontakter til pumpen på  “Marche” og “Automatic”. Håndtag “Skimmers” åben. Håndtag “Bonde de Fond” halvt åben. Håndtag “Prise Balai” lukket. Håndtag “Refoulement” åben. Stort 6-vejs håndtag på “Filter”).

Pasning af poolen:

Det er lejernes ansvar at holde vandstanden korrekt og at holde overfladen ren for blade etc. Vandstanden skal gå op til det sorte mærke på skimmeren og må aldrig falde til under skimmerne. Pumpen bliver beskadiget, hvis der ikke kan flyde vand ind i skimmerne. Vand påfyldes med den almindelige haveslange, der sidder på huset. Husk venligst at slukke for vandet efter påfyldning. Vandstanden falder lidt pga. fordampning og vandplasken. Prøv venligst at beholde vandet nede i poolen.

Normalt kan skimmerne holde overfladen fri for blade etc., men nogle gange vil der være behov for at rense overfladen med nettet – f.eks. efter et blæsevejr eller regnvejr – og det er lejernes ansvar at gøre dette. Nettet er lavet af let materiale, hvilket letter brugen, men det gør også, at nettet er ret skrøbeligt og derfor ikke egnet til legetøj.

Hvis skimmerne ikke kan holde overfladen ren, kan det være, at disse trænger til at tømmes. Løft de firkantede dæksler bag pool-kanten op og løft trådkurvene op og tøm disse for blade etc. Vigtigt: lad endelig klortabletter/hylstre blive i kurvene. Disse kan evt. gemme sig under bladene, så vær forsigtig med dette.

Somme tider bliver vandet lidt uklart, – stadig blåt men mindre ”gennemsigtigt”. Det skyldes, at de badende afgiver solcreme mv. i vandet i form af små partikler, som ikke kan fjernes af poolens sand-filter. I så tilfælde tilsætter pool-firmaet et såkaldt flocculant-middel til vandet, som får partiklerne til at klumpe sig sammen og bundfælde sig, når poolen er i ro – f.eks. om natten. Det er grunden til, at der nogle gange ligger nogle grålige støv-klumper på bunden af poolen. Disse kan først blive fjernet næste gang, poolen serviceres. Hvis man skubber til klumperne, vil de opløses og forsvinde – midlertidigt.

Hvis pumpen slet ikke kører (den kører normalt i intervaller styret af et ur) kan dens eget HFI-relæ have slået fra. Dette sidder i garagen neden for huset og slås til ved at trykke kontakten opad. I huset sidder hovedtavlen ved siden af hoveddøren, og her findes også et HFI-relæ. I tilfælde af alvorlige problemer med poolen, kontakt venligst husets ejer.

Postkasse

Husets postkasse nede ved vejen er kun til ejernes brug. Der kommer løbende post til ejerne, og derfor kan lejerne desværre ikke få adgang til postkassens nøgle. Hvis lejerne har fået omadresseret avisen til Villa Bellevue, kan det anbefales at sætte en papkasse ved siden af postkassen med påskriften: ”Journal”. Postbudet plejer at kunne forstå dette.

Radiatorer

Huset kan opvarmes med el-radiatorer, hvis det bliver koldt. Det er normalt kun nødvendigt helt tidligt og helt sent på sæsonen. Alle radiatorer har to knapper. En tænd/sluk vippeknap, der desværre vender forskelligt på radiatorerne, så man er nødt til at kigge på tegnene på den, og en drejeknap, der indstiller varmen. Den sidste skal stå ca. midt på skalaen. Husk at slukke igen for radiatorerne, så spild af el undgås.

Radio / CD-afspiller

Der findes to “Ghetto-blastere” i huset. CD-spilleren i den grå virker ikke. Begge skal have et strømkabel tilsluttet. Betjening burde give sig selv. Vær venlig ikke at spille musik udendørs af hensyn til naboerne. Vær venlig ikke at lade apparatet stå ved siden af pejsen, hvis denne tændes. Varmen vil ødelægge apparatet – viser erfaring.

En god og nyttig radiokanal er “Radio Riviera” på FM-kanal 206,5. Den er engelsksproget og sender bl.a. nyheder, vejr- og trafikinformation.

Restauranter

Der findes en del visitkort fra diverse restauranter i kommoden. I Carros Village ligger tre restauranter. La Forge – som er en af områdets bedste – og Lou Poum Pouille et nyåbnet pizzéria, samt et creperie – Creperie du Moment. Se Villa Bellevue-hjemmesiden for links med menuer og telefonnumre. I Gattieres findes 3 restauranter samt et pizza take-out ca. 100 meter til højre for bageren. Pizza-menuen findes i kommoden. Man kan ringe og bestille.

Det kan anbefales at tage til Vence, hvor der findes et stort udvalg af restauranter. Det tager omkring 20-25 minutter at køre til Vence ad bjergvejen (via Gattieres og St Jeanett). Gå endelig til fods ind i den gamle middelalderby. Restauranterne le Clémenceau og La Taverne Saint Véran er gode restauranter, hvis man har børn med.

Skodder

Alle vinduer og glasdøre har skodder eller jerngitre. Når skodderne åbnes, skal de fastgøres med de holdere, der er monteret på væggen udenfor. Sving holderen op og rundt mod skodden, så den står op og holder skodden på plads. Åbning og lukning af skodderne kan kun gøres indefra. Lukning af skodderne ved spisebordet er lidt drilsk. Lukkemekanismen sidder omvendt, men den fungerer godt nok, når man lige regner ud, hvordan den virker.

Sovesofa på 1. sa

Sofaen i soveværelset på 1. sal kan blive til to 200 x 80 cm senge. Sving ryglænet opad. Det bliver stående op ad væggen, hvis sofaen trækkes et par cm ud fra væggen. Vær forsigtig, hvis sofaen står under vinduet og dette er åbent. Ryggen kan presse vinduet opad, så det falder af hængslerne. Læg det grå klæde, der hænger bag sofaen, over sædet, og red derefter sengen. Den anden seng trækkes ud som en skuffe under sofaen. Når den er trukket ud, løftes hver ende op, således at benene kan klappes ned, hvorved denne seng hæves til samme højde som sofaen. Pas på at benene er klappet helt ud, så de bliver i denne stilling.

Spisebord

Det indendørs spisebord har to ekstra plader med hvilke, det kan bruges til 8-10 personer. Pladerne opbevares normalt i rummet under trappen til venstre for pejsen.

Strygejern

Der findes et strygejern og et strygebræt i bryggerset.

Terrassebord

Teaktræsbordet på terrassen kan trækkes ud, så 8 personer kan sidde ved det. Træk i enderne og sving midterstykket op.  For at beskytte teak-overfladen findes der en pæn Provence-voksdug i kommoden i stuen.

Vandvarmer

Den elektriske vandvarmer har en stor beholder, der indeholder nok vand til at forsyne en familie på 5-6 en hel dag. Da strøm i Frankrig er væsentligt billigere at bruge om natten, er vandvarmeren styret af en timer, så den normalt kun varmer vand om natten. Hvis der bor mere end 5-6 mennesker i huset, eller der er brug for ekstra varmt vand af andre grunde, kan vandvarmeren tændes manuelt om dagen – f.eks. omkring kl. 16. Dette vil sikre ekstra varmt vand et par timer senere til f.eks. opvask.  Find den lille kontakt på el-panelet ved hoveddøren, hvor der står “Water Heater”, og tryk den opad. Kontakten slår selv ned igen til sin midterstilling om natten, hvorfor det vil være nødvendigt at slå den op hver dag, hvis der er brug for ekstra varmt vand.

TV

Tidligere havde huset en parabol til at modtage gratis TV-programmer fra sattellitterne Hotbird og Astra. Men antallet og kvaliteten af disse programmer er faldet gennem tiden, og nu er der faktisk ikke nogen, der finder det interssant at se dem.

Der er derfor i 2018 købt et nyt TV og en Chromecast-enhed, der gør det muligt at se TV fra Internettet. Dette styrer man med sin smartphone (eller computer).

Tænd TV’er med fjernbetjeningen. Hvis HDMI-1 ikke kommer frem af sig selv og derefter Chromecast, så tryk på ’Source’ på fjernebetjeningen og vælg HDMI-1.

Find derefter det TV- eller videoprogram, I vil se, på jeres mobiltelefon. Denne skal eventuelt først være tilsluttet husets WIFI og Internet, (se under ’Internet’). Når programmet kører på telefonen, så tryk på symbolet for ’casting’ – det er et rektangel med nogle kvartcirkler i nederste venstre hjørne. Vælg ’Forbind til Living Room TV Chromecast’. Nu vises programmet på TV’et.

Tidligere har det være begrænset, hvilke danske TV-programmer og video-streaming-tjenester man har kunnet se via Internettet i udlandet. Men pr. 1. april 2018 ophæver nye EU-regler retten til at anvende sådanne geografiske blokeringer. YouSee, Boxer og Stofa har meldt ud, at de fjerner blokeringen for deres abonnenter.

Indtil alle andre gør det samme, kan man i udlandet bl.a. se en del danske TV-progammer via app’en DR TV eller websitet DR.dk. Man kan dog ikke se ”live” TV, kun afspilninger af allerede udsendte programmer, og kun visse programmer såsom de danskproducerede shows.

TV-apparatet på første sal er kun beregnet til at se DVD-film. Det er ikke tilsluttet nogen antenne, og det virker heller ikke med en Chromecast, da det er for gammelt.

Vaskemaskine og tørretumbler

Vaskemaskinen er ny og helt almindelig at betjene. Drej programvælgeren til det ønskede program (maskinen viser temperatur og tidsforbrug) og tryk på “Start/Depart”. Når vasken er færdig, drej knappen tilbage til “0” og åben døren. Der findes en udførlig manual i bryggerset.

Også tumbleren er ganske simpel at betjene. Husk at rense filteret efter hver tørring! Dette findes i bunden af døråbningen, når denne er åben. Træk filteret opad.

Ventilatorer

Hvis der er hedebølge, kan det være en god ide at tage de tre ventilatorer i brug til at køle soveværelserne ned om natten. Ventilatorerne står normalt under trappen. Den bedste virkning opnås ved at lade ventilatorerne forstærke en gennemtræk – ikke ved at lade dem blæse soveværelsernes varme luft hen på de sovende personer. Under en hedebølge er luften udenfor huset varmere end luften inde i huset om dagen, og luften udenfor er om natten koldere end luften indenfor. Derfor gælder det om natten om at blæse udeluft igennem huset. Hvis der er vind, gælder det desuden om at lade ventilatorerne forstærke den gennemtræk, som vinden genererer. Så gør f.eks. som følger på førstesalen: Åben det lille vindue øverst i trapperummet. Åben vinduet i soveværelset. Sæt døren ind til soveværelset på klem og konstater, i hvilken retning vinden genererer gennemtræk. Vinden vil enten presse døren i eller op afhængigt af vindretningen. Stil derefter en af ventilatorerne i døråbningen og lad den blæse i gennemtrækkens retning. Hvis der ingen vind er, kan man frit vælge retningen, og i så fald er det vel bedst at lade ventilatoren blæse ind i soveværelset.

Udsigt fra terrassen mod Middelhavet.

Grill-området. Bordet er et gammelt olivenolie-møllehjul.

Dagligstuen. Spisebordet kan forlænges til 10-12 personer.

Udsigt fra terrassen til middelalderbyen Carros Village.

Copyright All Rights Reserved © 2018 // WordPress hjemmeside af Computerpeople