Aktiviteter og udflugter i området omkring Nice, Rivieraen, Côte d’Azur og Provence/Sydfrankrig.

Feriehuset er – på grund af den optimale trafikale placering – det perfekte udgangspunkt for et væld af fantastiske aktiviteter i området.  Her er en liste af anbefalelsesværdige muligheder, tips og generelle nyttige ferieinformationer.

Før du klikker på de mange links nedenfor, så bookmark Villa Bellevue’s hjemmeside, således at du ikke “forsvinder” ud ad en tangent.

Området generelt:

Alpes Maritimes turistinfo på engelsk

Nice turistinfo på engelsk

Nice, mere turistinfo på engelsk

Guide Riviera

FDM’s sider på dansk om Rivieraen og Nice

Aktiviteter i området:

Strande

Der findes mere end 25 fine strande i området. De fleste har både offentlige, gratis stykker og betalingsstrande med solbænke, bar og restaurant.

Den nærmeste er Saint Laurent du Var ca. 20 minutter fra huset. Den er nyanlagt, og man plejer at kunne finde parkering bag hotellerne.

Bjergbyer/middelalderbyer

Carros Village  Den lokale landsby 600 meter fra huset er en rigtig middelalderby på en bjergtop. Den udmærker sig ved at være helt uspoleret af turister og samtidigt utroligt velholdt. Der er åbnet et turistbureau, som tilbyder en masse brochurer om attraktioner og  aktiviteter i området.

St. Paul  Sammen med Eze de mest “turistede” landsbyer. Masser af gallerier og souvenirbutikker.

Vence  Hyggelig middelalderby med en del turister. Masser af restauranter i den gamle bydel.

Biot

Valbonne  

Falicon

Eze

Peillon  Meget spektakulær beliggenhed som en ørneborg. Ganske uspoleret.

Kystbyer

Monaco/Monte Carlo

Villefranche

Antibes/Juan les Pins

Cannes

Hvis man vil undgå den voldsomme trafik i disse kystbyer i højsæsonen samt besværet med at finde parkering, så er her et smart tip: Tag toget, det standser lige i centrum af byerne. Parker bilen i Cap 3000‘s parkeringshus. Derfra er der 150 m til stationen i St. Laurent du Var. F.eks. tager toget herfra til Cannes 22 min, hvor det ofte tager over en time i bil pga. trafikken på vejen ind til Cannes, og yderligere ½ time at parkere. Vær dog opmærksom på, at sidste tog hjemad kører ved 22-tiden.

St. Tropez Forsøg ikke at køre til St. Tropez i højsæsonen.  Hvis man skal dertil, så sejl evt. over fra St. Maxime.

Udflugter

Rivieraen fra Nice til Menton via Monaco. Der er tre veje at vælge imellem på denne strækning: Corniche Basse, Corniche Moyenne og Corniche Grande.

Gorges du Verdon – eller “Grand Canyon du Verdon”, som den også kaldes, er efter manges mening det flotteste stykke natur i hele Europa. Byen Comps ved vejen ind til canyon’en nås på halvanden time fra huset  (81 km) via Le Broc, Coursegoules og Valderoure. Brug en hel dag på at køre rundt om canyon’en (incl. Route des Crêtes på nordsiden) og prøv også at nå at sejle op i canyonen i vandcykel (motordreven anbefales). Se også disse links:

Provenceweb (klik på videoen)

YouTube (flot video)

Sentier de L’Imbut (avanceret vandring)

Gorges du Cians er en dramatisk bjergkløft med utroligt flotte, røde klipper. Afstand: 40 km fra huset. Er man til en længere tur, kan man tage kløften Gorges de Daluis med og lave en rundtur inkl. borgbyen Entrevaux.

Vingårde/slotte

Wines of Provence  Det nærmeste vinområde er Le Vignoble de Bellet, som tydeligt kan ses fra terrassen på den anden side af Var-dalen tættere på Nice Lufthavn. Bandol-området regnes for det bedste i Provence.

Golf

Inden for 45-60 minutters kørsel fra huset ligger nogle af de bedste golfbaner i Sydfrankrig såsom Biot, Cannes Mougins, Royal Mougins, Valbonne, Grasse, Grande Bastide, Saint-Donat og Terre Blanche.

Golf Lounge

Golf, Leading Courses, dansk

Plus de Golf

Tennis

Carros tennisklub ligger 8 minutter væk nede ved den store rundkørsel ved la Manda-broen. Gæster er velkomne til at leje baner. Gattieres tennisklub ligger mere hyggeligt, men er svær at finde. Her er gæster også velkomne. Adressen er Chemin de la Bastide, som går fra Rue des Grillons, som igen går fra D2210 nede i Carros le Neuf.

Ski

Isola 2000 nås på 1½ time fra huset og ligger, som navnet indikerer højt og snesikkert i 2000 meters højde og opefter. Dette terræn er middelstort og middelsvært.

Auron ligger overfor Isola 2000 i dalen i samme afstand fra huset. Auron ligger i 1600 meters højde og er derfor mere udsat for tøvejr, når det er varmt. Til gengæld er terrænet lidt mere varieret og byen lidt hyggeligere.

Skiftes lidt mellem de to områder kan selv kræsne skiløbere have en udmærket skiferie med Villa Bellevue som udgangspunkt.

Bjergvandring

Nationalparken Mercantour nås på mindre end 1½ time fra huset og er et af de bedste områder i Alperne til bjergvandring.

Adventure park

CanyonForest er et meget fantastisk sted lige ved Villeneuve-Loubet, kun 25 minutter fra huset, hvor 4 naturparker byder på alverdens udfordringer for både mindre og store børn samt  voksne med lyst til ret ekstreme fysiske udfordringer. Hvis hjemmesiden umiddelbart ser lidt legepladsagtig ud, så check lige den her svævetur på den “sorte” rute.

Rafting

Der er flere ture, der udgår fra 45-60 minutters kørsel fra huset. Se nedenstående hjemmeside (på fransk). Ring og aftal/bestil en tur. De taler udmærket engelsk.

Planete Riviere, Rafting mm.

Canyoning, aqua hiking, adventure trail

Ô Verdon

CanyonForest arrangerer også Canyoning. Se en kort video her. Kløften Cramassouri kan anbefales. Den ligger ½ times kørsel fra Villa Bellevue i retning mod skisportsstederne Isola og Auron i starten af Tinée-dalen. Mødestedet er knap 2 km nord for byen La Courbaisse. Bestil turen i forvejen hos CanyonForest i Villeneuve-Loubet.

Restauranter:

Carros Village

La Forge  Restauranten i den lokale by 600 meter fra huset er faktisk en af de bedste restauranter i området. Den ligger lige ved indgangen til landsbyen.

Lou Poum Pouille  Pizzéria og restaurant i den lokale by, som også leverer pizza ud-af-huset. Ligger på forsiden af landsbyen for enden af den gade, der går op til højre foran La Forge. Foruden pizza er der nogle lette retter på menukortet plus gode desserter. Pas lidt på med at køre i bil helt op til restauranten, da det kan være svært at vende deroppe, hvis der holder andre biler.

Crêperie Du Moment  Crêperie med både middags-crêpes og søde dessert-crêpes. Ligger på bagsiden af landsbyen nær parkeringspladsen. Sørg for at ankomme ved 7-7:30 tiden – før de lokale gæster, da køkkenet har begrænset kapacitet.

Søger man på Internettet efter restauranter i Carros, finder man et større antal. En del af disse ligger imidlertid i Carros’ industriområde nede ved floden Var og er ikke specielt egnede til feriegæster.

Gattières

I nabobyen 5 km fra huset findes også restauranter. Disse har dog lukket og åbnet en del gennem årene, og det er svært at vide, hvad status er for tiden. Tjek det selv evt.

Desuden findes La Pizza Toco – et pizza take-out sted i Gattières på vejen ned mod La Manda-broen. Ring og bestil på 04 93 08 38 79. De taler engelsk.

Vence

I Vence findes et væld af restauranter. Gå ind i den gamle bydel og check selv menukortene. En rundtur tager 15-20 minutter. Restauranterne le Clémenceau og La Taverne Saint Véran er gode restauranter, hvis man har børn med, og ellers kan Auberge des Seigneurs anbefales.

Nice

I den gamle bydel med smalle gader findes et væld af restauranter. Nogle er ret “turistede”. Comptoir du Marché kan anbefales. Ligger på 8 Rue du marché i den nordvestlige del af området.

Langs Rivieraen

Alle de nævnte byer ovenfor (undtagen Peillon) har et udvalg af restauranter. I Juan les Pins kan man sidde på selve stranden (til bords) og spise om aftenen.

Indkøb:

I Carros Village 600 m fra huset, lige inden man kører ind i den gamle by, ligger et Costa minimarked, hvor man f.eks. kan hente morgenbrød. Deres åbningstider er: 8-12:30 og 16-19:30 samt 8-13 om søndagen. Disse tider holdes dog ikke altid helt. NB: Minimarkedet er i forsommeren 2024 midlertidigt lukket ifm ejerskift.

Nærmeste rigtige supermarked er Intermarche i Gattières Village (5 km).  Her fås det meste. I Gattières findes også en bager, en slagter, et apotek og en Pizza take-out.

Nede ved la Manda-broen (drej fra i rundkørslen lige inden vejen over broen)  ligger et stort Intermarche (7 km). Tæt på ligger McDonalds.

Over la Manda-broen og halvvejs ind til Nice ligger Carrefour – et gigantisk supermarked med 70 kasser og alverdens fantastiske madvarer (11 km).

Lige syd for Carrefour, bag ved Toys’R’Us ligger et nyt marked: Grand Frais. Det er noget af det nærmeste, man kommer på et autentisk fransk mad-marked.

Helt nede ved kysten, lige ved Var-flodens udløb i Saint Laurent du Var ligger indkøbscenteret Cap 3000 med bl.a. et luksus-supermarked Lafayette Gourmet (18 km).

Transport:

Kørsel fra Nice og Nice Lufthavn til huset

Kørsel fra motorvejen A8 til huset

Kørsel fra Danmark til Nice

Flyselskaber,  billetportaler (check eventuelt billigere afgang fra Malmø).

SAS

Norwegian

Momondo  Meget effektiv portal til søgning af billigste flybillet

Billeje

Hertz (bestil hjemmefra)

På Norwegian’s hjemmeside findes også en billeje-portal, hvor man kan søge blandt 12 selskaber og finde det bedste tilbud.

Vejret i Nice:

Carros Weather Forecast

Weather-Forecast.com

My Meteo

World Weather Online

La Chaine Meteo

Historisk statistik over temperaturer

Vejret iflg. DMI  

Nice og området omkring Nice har i gennemsnit 300 solskinsdage om året.

Ny, lækker pool på 11 x 5½ m

Middelalderbyen Carros Village
set fra terrassen

Havudsigt mod Middelhavet og Nice

Et ægte provence-hus
på 160 m² til 8 personer