Feriebolig i Provence, Sydfrankrig med skøn udsigt

Når sommerferien skal planlægges, står valget mellem sommerhus ved de danske strande eller en tur til nogle af de populære ferielande som Spanien, Grækenland, Italien eller Frankrig. Hvis man da ikke søger endnu længere væk til f.eks. Californien, Thailand eller tilsvarende fjerne egne. Frankrig er et oplagt valg for danskere, der søger et trygt sted, der er ligeså ”civiliseret”, som vores eget land.

Skal man så vælge en feriebolig i Sydfrankrig, et hotel ved Rivieraen eller en campingplads ved en flodbred? Hvis man er en familie, der skal afsted, eller to vennepar, får man ofte mest for pengene ved a leje en feriebolig. Desuden får man her et helt privat sted, hvor man ikke er udsat for en masse støj og en masse fremmede mennesker omkring sig hele tiden.

Valget af Frankrig baserer mange på en række faktorer. Vejret i Sydfrankrig er statistisk noget af de mest perfekte for danskere. Området omkring Nice har i gennemsnit 300 solskinsdage om året, hvoraf de fleste falder i sommerhalvåret. Det er sjældent for varmt, som det ofte er længere sydpå, og alligevel kan man normalt sidde udenfor i badetøj hele aftenen, hvis man vil.

Landskabet i Sydfrankrig er desuden noget af det smukkeste, der findes i Europa, med bjerge, dale, hav og floder, og franskmændene har med stor æstetisk sans sørget for, at bebyggelserne falder smukt ind i landskabet. I Frankrig er der ret streng facadecensur, så alle huse passer ind i stilen og holdes i de kendte beige- og lysebrune nuancer.

Lejer man en feriebolig i Sydfrankrig, skal man helt klart sørge for også at leje en bil. Det er langt billigere end i Danmark, da Frankrig har meget lave bilafgifter. Med en lejebil har man mulighed for at udforske hele den Franske Riviera fra Menton over Monaco, Nice, Antibes, Cannes og til St Tropez. Eller man kan køre op i de sydlige Alper kaldet Alpes Maritimes, hvor en masse meget smukke bjergbyer fra middelalderen byder på helt utrolige oplevelser.

Så er der maden og vinen, som ikke uden grund regnes blandt verdens bedste. I Frankrig kan en restaurant ikke slippe afsted med at servere middelmådig mad. Den ville hurtigt gå ned, da franskmændene er krævende, og konkurrencen er stor. Vinen er ligeledes i særklasse, især hvis man kan finde en lokal producent i nærområdet. I Sydfrankrig kan man således finde fremragende vine til en rimelig pris, da områderne her ikke har samme prestige som f.eks. Bourgogne.

Udover de nævnte kvaliteter omkring godt vejr, smukt landskab, god mad og vin byder Frankrig også på et land med stor orden i sagerne. Det typiske noget kaotiske samfund, som man finder i visse andre sydeuropæiske lande, findes slet ikke i Frankrig. Landet er en reel ordensstat, hvor regler bliver håndhævet endnu strengere, end de gør, f.eks. i Danmark. Og de indfødte i Sydfrankrig ved udmærket godt, at deres landsdel lever af turisme, så de gør sig faktisk umage for at være imødekommende overfor udlændinge. Vejene er velholdte, byerne holdes helt rene, drikkevandet er af høj kvalitet, og infrastrukturen fungerer.

Lejer man en feriebolig i Sydfrankrig, har man således langt større sikkerhed for en problemfri ferie, hvor man kan bruge sin tid på at slappe af og nyde lidt luksusliv i skønne omgivelser og i et behageligt klima. Der er en grund til, at de velstående englændere tog til Sydfrankrig i starten af 1900-tallet – og stadig gør det. De havde udforsket hele verden i kolonitiden, men foretrak alligevel området omkring Nice – heraf navnet Promenade des Anglais, som er byens flotte strandpromenade.

Læs mere om hvordan det er at bo i sommerhus i Sydfrankrig
Læs mere om vores feriebolig i Sydfrankrig
Læs mere om Leje af feriebolig i Sydfrankrig

Ring til os på Tlf: 3079 6615 

Terrassen er klar til eftermiddagssolen fra syd og vest

Terrassen er klar til morgensolen fra øst og syd

Opholds- og spisestuen

Opholdsstuen